Mees pani panni pliidile ja keeras ise magama. Tulekahju hoidis ära valvas naaber (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Kolmapäeva õhtupoolikul kell viis teatati häirekeskusele, et Kuremaa alevikus Keskasula teel on korterist kuulda suitsuanduri helisignaali ja tunda kõrbelõhna.

Selgus, et ühe korteri köögis kõrbeb pliidile unustatud toit, mille on sinna jätnud magav korteriomanik. Õnneks käivitus tekkinud suitsust suitsuanduri häiresignaal, seda kuulis naaber, läks korterisse ja võttis kõrbema läinud toidu pliidilt.

Päästjatel jäi üles ärganud mehele selgitada, et toidu valmistamise ajal ei tohi seda tähelepanuta jätta, sest kuumenev toit võib süttida ning süüdata ka ümbruse. Ühtlasi võib ruumides magav inimene saada sisse hingatavast mürgisest suitsust raskeid tervisekahjustusi.

Sellel aastal on Lõuna-Eesti päästjad toidu kõrbemisest tekkinud tulekahjuohu tõttu välja sõitnud juba 99 korral. Kaheksal korral neist tõi valmima unustatud söök kaasa tõsisema tulekahju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles