Muusikafestival toob ülikooli aulasse Raha

Janno Zõbin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koos Robert Jürjendaliga astub festivalil üles Ungari kitarrist ja helilooja Sándor Szabó.
Koos Robert Jürjendaliga astub festivalil üles Ungari kitarrist ja helilooja Sándor Szabó. Foto: Rinderspacher

Sel nädalavahetusel kõlab Tartu ülikooli aulas Euroopa varajane ning Aasia ja Andide muusika. Festivalil Orient et Occident esineb maailmakuulus Iraani lauljanna, võluv Raheleh Barzegari, lavanimega Raha. «Omal maal on Raha ikka väga tuntud,» ütles Langsepp. Lisaks sellele rõõmustavad kohalikke muusikasõpru esinejad Peruust, Tšiilist, Armeeniast, Taanist, Norrast, Ungarist, Soomest ja Eestist.

Reedel on kavas indiaani ehk Andide muusika, mida esitavad ansamblid Los EstAndinos Eestist ning Peruu, Tšiili ja Soome muusikutest koosnev Chakana. «Määratlus indiaani viitab pigem varasemale kihistusele, kuid lisaks võib kuulata ka kreooli muusikat, mis on sündinud hiljem, alates Lõuna-Ameerika koloniseerimisest Hispaania ja indiaani muusika koosmõju tulemusena,» ütles festivali peakorraldaja ja kunstiline juht Raho Langsepp.

Indiaani programm

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles