Vana tehase uus tõhus abiline jõudis Tartusse üheksa rekaga

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estiko-Plastari juht Triin Anette Kaasik ütles, et tema selja taga kõrguv ja laiuv 2,5 miljoni euro eest soetatud uus kümne värviga trükimasin laiendab ettevõtte tootmisvõimalusi tublisti.
Estiko-Plastari juht Triin Anette Kaasik ütles, et tema selja taga kõrguv ja laiuv 2,5 miljoni euro eest soetatud uus kümne värviga trükimasin laiendab ettevõtte tootmisvõimalusi tublisti. Foto: Margus Ansu

Sada aastat tagasi Tartus Ropka linnajaos tööle hakanud kammivabrikust välja kasvanud Estiko-Plastar panustas tootmisesse ligi viis miljonit eurot, mille tulemusena saab ettevõte nüüd soovijatele valmistada kuni kümne värviga trükitud ja kergesti avatavaid pakendeid.

Kõige kallima uue seadmega, 2,5 miljonit eurot maksva trükimasinaga tehti esimene töö, vanilje kohupiimapasta pakendikile Tere ASile. Täistuuridel töötades valmistab kõige uuem tükimasin minutis 400 meetrit pakendeid.

«Meie tootmisvõimalused laienesid tunduvalt,» sõnas Estiko-Plastari juht Triin Anette Kaasik. «Seni trükkisime pakendeid kuni kaheksa värviga, uus kümne värviga trükimasin annab meie klientidele pakendite disainimisel veelgi vabamad käed, saame neile nüüd teha veel enam pilkupüüdvamaid ja teistest eristuvaid tooteid. Selle eelduseks on suuremate võimalustega trükimasin.»

Aastas valmib Estiko-Plastaris 10 000 tonni kilet ja kilepakendeid. Lõviosa toodangust, 70 protsenti läheb Rootsi, Norrasse, Taani, Islandile, Fääri saartele ning Lätti ja Leetu. Ülejäänud kile ja kilepakendid kasutatakse ära Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles