Päevatoimetaja:
Richard Särk

Peipsiveere saab ligi 300 000 eurose rahasüsti

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Peipsiveere kuulsad sibulad Kolkjas.
Peipsiveere kuulsad sibulad Kolkjas. Foto: Kristjan Teedema

Maaeluminister Tarmo Tamm allkirjastas Peipsiveere arenguprogrammi tegevuskava, mille eesmärk on toetada projekte, mis aitavad kaasa Peipsiveere piirkonna ja vanausuliste kogukonna elujõulisuse säilimisele, kasvatavad kohapealset ettevõtlusaktiivsust ja tõhustavad piirkonna turundust. Tegevuskavas määrati toetust 22 projektile 295 843 euro väärtuses.

Toetatud projektide hulgas on näiteks noortele mõeldud projekt «Peipsiveere ettevõtlikud noored», mis aitab koostöös kohalike ettevõtjatega arendada Mustvee valla koolinoorte ettevõtlikkust, korraldades praktilist ettevõtlusõpet ja ettevõtlusringi. Samuti toetatakse järgmisel suvel Mustvees toimuvat kõrgetasemelist vaimuliku muusika festivali. Festivalil toovad korraldajad maailmatasemega muusikaesitused Mustvee pühakodadesse, ühendades sellega erinevaid kultuure.

MTÜ Eesti Vanausuliste Kultuuri- ja arendusühing taastab toetuse abil vanausuliste lubokitrükkimise traditsiooni Peipsimaal. MTÜ Sibulatee kavatseb projektiga «Sibulatee 25 aaret» aidata piirkonna külastajatel avastada Sibulatee olulisi kultuuri- ja loodusobjekte läbi kaasava mängukeskkonna. Teiste projektide seas leidsid toetust ka Peipsiveere traditsioonilised suurüritused Karakatitsa ning sibula- ja kalalaat.

Tagasi üles