Koristuspäevaks kaardistatud prügihunnikud pole kuhugi kadunud

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
30. august 2018: prügi Lääne 84 lähistel.
30. august 2018: prügi Lääne 84 lähistel. Foto: Margus Ansu

Maailmakoristuspäeva kaardirakendusse kantud prügipunktid lubasid loota, et koristuspäeva järel on Hiinalinn senisest märksa puhtam paik. Nõnda siiski ei läinud ja olukord on samasugune kui varemgi.

Kui Tartu Postimehe fotograaf augustikuu eelviimasel päeval Hiinalinna garaažide kandis maailmakoristuspäeva kaardirakendusse kantud prügihunnikuid otsimas käis, jäi tema kaamera ette kõiksugu sodi vanadest külmkapiromudest tühjade õllepurkide ja leivapakenditeni. Oktoobri kaheksanda päeva õhtul oli seis neis «prügipunktides» täpselt sama, vaid rohi polnud enam sama roheline kui viimati.

Maailmakoristuspäeva Tartumaa koordinaatorile Külli Pannile isetekkeliste prügimägede jätkuv laiutamine Hiinalinnas mõistagi rõõmu ei tee, kuid teisalt andis ta mõista, et taolise olukorra tekkimine liiga suur üllatus ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles