Seli ja sõbrad tähistasid esimese ametliku äri ning miljoni ümmargust aastapäeva

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubanduskooperatiivi Figaro loojad Enno Tubli (vasakult), Heldur Otsa, Neinar Seli ja Veljo Ipits kohtusid läinud nädalal oma esimese poe juures. Neinar Seli oli sedapuhku nätsu asemel oma suvilast kaasa võtnud Figaro sildi tähed. «Need ju vasest, muidugi on Neinaril tähed alles hoitud,» naeris Enno Tubli.
Kaubanduskooperatiivi Figaro loojad Enno Tubli (vasakult), Heldur Otsa, Neinar Seli ja Veljo Ipits kohtusid läinud nädalal oma esimese poe juures. Neinar Seli oli sedapuhku nätsu asemel oma suvilast kaasa võtnud Figaro sildi tähed. «Need ju vasest, muidugi on Neinaril tähed alles hoitud,» naeris Enno Tubli. Foto: Margus Ansu

Oktoobri alguses möödus 30 aastat päevast, mil Tartus Tähe tänaval avas uksed siinse esimese kaubanduskooperatiivi komisjonipood Figaro, kus erinevalt toonastest tühajde lettidega riigipoodidest oli kõike saada. Ülikoolilinna esimese kaubanduskooperatiivi ja erapoe teinud sõpradel Neinar Selil, Veljo Ipitsal, Enno Tublil ja Heldur Otsal on, mida meenutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles