Vanemuise väikeses majas saab näha kultuuriakadeemia tudengite meisterdatud nukke

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise väike maja.
Vanemuise väike maja. Foto: Margus Ansu

Vanemuise väikese maja publikugaleriis on avatud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia dekoraator-butafoori eriala üliõpilaste õppetöö käigus valminud nukud.

Tudengid õpivad kolme aasta jooksul igal semestril butafooriatundides tundma ja kasutama butafoorsete esemete valmistamiseks tarvilikke põhimaterjale ja tehnikaid.

Nukukursuse eesmärk on tutvustada üliõpilastele nuku valmistamise tehnilisi nippe. See on põgus, ühel semestril õpetatav sissejuhatus nukumeistri töövaldkonda, et ärgitada üliõpilasi mõtlema nukuspetsiifilisest aspektist. Nukkude pead on valmistatud papjeemašee tehnikas, kehade meisterdamisel on kasutatud erinevaid tekstiile, traati jne.

Nukukursust juhendas nukuteatri nukumeister Annika Aedma.

Nukkude autorid on X lennust Anu Puhkan, Eero Ehala, Ida Lepparu, Kaisa Ekbaum, Kerli Kore, Kristi Kalmus, Külli Tamjärv, Madli Liiva, Mailiis Laur, Merilin Sillastu, Ülle Saluvere ning XI lennust Aveli Tiiter, Doris Toom, Liis Künnapas, Liis Säde, Mirjam Kalamees ja Tuuli Omler.

Näitus jääb väikese maja publikugaleriis avatuks 14. novembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles