Sulgpallurid võtsid mõõtu Tartus ja Vilniuses

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilniuses toimunud U11 vanuseklassi poiste turniiril jäi võitmatuks Marti Joost (keskel).
Vilniuses toimunud U11 vanuseklassi poiste turniiril jäi võitmatuks Marti Joost (keskel). Foto: Erakogu

Läinud nädalavahetusel möödus Tartu ja Tartumaa sulgpalluritele väga tegusalt, kui heideldi Vilniuses U17 vanuseklassi Euroopa karikavõistluste etapil ning Tartu ülikooli spordihoones Paarissulgede sarja avaetapil.

Euroopa karikaetapil jäid mitmed Tartu noormängijad jagama 5.–8 kohta.

Poiste üksikmängus jõudis veerandfinaali Artur Ajupov (Triiton), kes pidi seal paraku tunnistama Prantsuse mängija Paul Tournefieri paremust tulemusega 19:21, 21:16, 16:21.

Tüdrukute paarismängus kaotasid Catlyn Kruus (Triiton) ja Ramona Üprus (TÜASK) veerandfinaalis Venemaa paarile Lezzhova/Malkova 21:19, 18:21, 19:21 ning poiste paarismängu veerandfinaalis jäid Oskar Männik ja Rannar Zirk (Nõo sulgpalliklubi) alla Venemaa paarile Dubovenko/Ogloblin tulemusega 10:21, 13:21.

Samal ajal Euroopa U17 karikaetapiga peeti Vilniuses ka turniir U11–U15 klassi mängijatele, selles osalesid Valgevene, Poola, Läti, Leedu ja Eesti mängijad. Eestit esindasid Nõo sulgpallurid.

U11 klassis tuli kindlaks võitjaks Marti Joost, koos Johannes Männikuga võideldi välja kolmas koht paarismängus.

U13 klassi üksikmängus kuulus teine koht Karl Aksel Männikule, lisaks saavutas ta teise koha ka U15 klassi paarismängus koos Kristjan Undiga. Sama klassi üksikmängus sai Unt kolmanda koha.

Tüdrukute U13 klassis sai Heili Merisalu üksikmängus viienda koha, koos Kerttu Voorega võitis ta aga tulise finaalmängu U15 klassi paarismängus, seejuures kolmas otsustav geim kallutati enda kasuks 30:29.

Samal ajal toimus Tartu ülikooli spordihoones rahvusvahelise sulgpalliturniiri Paarissuled esimene etapp, kus osales 130 sulgpallurit Lätist ja Eestist. Parimad selgitati viies tugevusklassis nii meespaarismängudes kui ka naispaarismängudes.

Lisaks peeti superfinaal auhinnaga 500 eurot, kus kohtusid meistriliiga parim meespaar ja esiliiga parim paar. Esiliiga paarile oli esimeses geimis ette antud 10, teises 14 ning vajaduse korral kolmandas 12 punkti.

Superfinaalis kohtusid meistriliiga võitnud Raul Käsner / Kristjan Kaljurand (TÜASK) ja esiliigas meeste konkurentsis löömatuks jäänud Kati-Kreet Marran / Helina Rüütel (Triiton). Tüdrukud suutsid ette antud edu hoida ning võitsid mängu kahes geimis 21:14, 21:14.

Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel.
Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel. Foto: Erakogu

Esiliiga naispaarismängu võitsid Kätlin Lattik ja Sigrid Liivak (TÜASK).

Teises liigas kuulusid esikohad Triitoni mängijatele: meestest võidutsesid Kristjan Orrin ja Markus Saarepuu ning naistest Kaie Mauer ja Liia Mnogolessova.

Kolmandas liigas võitsid turniiri meestest Tregert-Gustav Värv ja Olver Kristof Sokk (TÜASK/Triiton) ning naistest Karolin Kõrnas ja Helen Pärn (Pärnu/TÜASK).

Neljandas liigas võitsid esikohad Triitoni esinadajad Roland Kutsei ja Art Richard Müürsepp ning Annabel Rohtla ja Meribel Rohtla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles