Ingerisoomlased tegid Toomel näitemängu ja lõid tantsu

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval tähistas üks väike kogukond inimesi Tartu ülikooli muuseumis 30 aasta möödumist ingerisoomlaste seltsiliikumise algusest Eestis.

Nüüd on valmis saanud virtuaalne album, kus saab näha, kuidas koosviibimine kulges, kõned paistsid, näitemäng edenes ja vetšerinkal tantsu löödi.

Üks osa piltidest on Tartu Postimehe fotograafi Laila Kaasiku tehtud, teine osa aga Tartu ülikooli kliinikumi taastusarsti Maie Ojamaa plõksutatud.

Maie Ojamaa on hea hobifotograaf muudelgi puhkudel. Nimelt oli Maie Ojamaa fotonäitus Ingerimaa pühakodadest samuti ajaloomuuseumis näha.

Maie Ojamaa on sündinud Eestis, tema ema oli ingerisoomlane, isa aga Peipsi-tagune eestlane. Mõne aasta eest pani ta oma pere loo ja mõtted raamatusse «Ingeri tütar. Luigelaul». Peol käis ta Ingerimaa Tuutari kihelkonna rahvarõivastes, mis on oma kätega tehtud. Pluusi tikkis terve aasta.

Maie Ojamaa uhkeid rahvarõivaid näeb sellel pildil. Siin seisab ta koos muusik Alen Vezikoga, kes kirjutas ingerisoome kooridele eelmiseks laulupeoks kaks laulu.
Maie Ojamaa uhkeid rahvarõivaid näeb sellel pildil. Siin seisab ta koos muusik Alen Vezikoga, kes kirjutas ingerisoome kooridele eelmiseks laulupeoks kaks laulu. Foto: Maie Ojamaa
Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles