Eili Arula: miks ma tasuta bussiga sõita ei taha (4)

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eili Arula
Eili Arula Foto: Kristjan Teedema

Tasuta bussisõit nõuab palju vaba aega ja tugevat tahtejõudu, sain kuupikkuse katsetamise tulemusel selgeks. Aga vaat see aeg ostus väärtulikumaks, kui säästetud eurod.

Mäletan hästi elevust, kui sai selgeks, et mul on võimalik Kadri Simsoni ja keskerakondliku valitsuse armust hakata tasuta bussiga Jõgevalt Tartus tööl käima. Käsi haaras kalkulaatori järele, et arvutada, kui palju seni olen tööle sõitmiseks iga kuu kütusele kulutanud. Arvutus näitas, et tasuta bussiga säästan kuus 150 eurot.

Elevus muudkui kasvas, fantaasia hakkas tööle: kvartali jagu tasuta bussisõitu tähendab võimalust soetada kokkuhoitud raha eest nädalane kõik hinnas päikesereis, noh, näiteks Egiptusesse või Türki. Kui käin tasuta bussiga tööl kolmveerand aastat, säästan tervele perele reisiraha.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles