Lastejooksudel osalesid tulevased maratoonlased

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tillujooksu starte anti Tartu linnamaratoni 450-meetrisel rajal kaheksa korda. Pisut suuremate laste minimaraton ehk 900 meetri jooks leidis aset viies vanusegrupis.

Kõige väiksemad olid alla kolme aastased jooksjad, kes läksid rajale koos saatjatega. Samuti oli saatja lubatud 3-, 4-, 5- ja 6-aastastel lastel. Aga alates 5. eluaastast võisid söakamad joosta ka ilma ema või isata.

Minimaratonil osalesid 8- kuni 12-aastased ning vanemad lapsed.

Mitte keegi ei tea, kui palju võib mõjutada just see esimene jooksukogemus väikest inimest ning seda, kes temast tulevikus saab.

7. Tartu Linnamaratoni lasteüritustest võttis esialgsetel andmetel osa 2782 nooremat jooksusõpra: 1879 sibas Tillujooksu 450-meetrisel distantsil, 903 Minimaratoni 900-meetrisel vahemaal.

Iga laps sai lõpetades ka magusa auhinnakoti Balbiino jäätise, Limpa limonaadi ja Saare kohukesega.

7. Tartu linnamaraton oli laste spordisarja Tartu Maraton Mini Kuubik viimane osavõistlus. Kõik lapsed, kes osalesid sel aastal vähemalt neljal Klubi Tartu Maratoni korraldataval lasteüritusel võimalikust kuuest, on oodatud hooaja lõpupeole 13. oktoobril Tartu Lõunakeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles