Video: Riias trükkis Edward von Lõnguse teose seinale robot

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis videost

Eesti Vabariigi suurjuubeli puhul Euroopa riikide pealinnadesse oma teoseid jäädvustama rännanud tänavakunstnik Edward von Lõngus pani 3. oktoobril tuurile punkti Riias. Tartus tegutseva SprayPrinteri kommunikatsioonijuhi Aet Rebase teatel valmis kunstnikul koos idufirmaga Riias maailma esimene tänavakunstiteos, mis ärkab ellu nutiseadmest õige äpiga vaatamisel ja mille trükkis ühe hoone seinale värviprinter-robot Edward von Lõnguse loodud kavandi järgi.

Tallinnas Telliskivi loomelinnakus avati täna, 5. oktoobril kell 16 Edward von Lõnguse tuuri lõpetamise puhul üheõhtunäitus. See toob vaatajate ette meeldejäävaimad hetked Euroopa üheteistkümnest pealinnast, kuhu ta on nutiseadmetes elluärkavate, sajandivanustelt fotodelt pärit tegelastega (näiteks torupilliduo ja kivil istuv taat) viimase aasta jooksul jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles