Kaubanduskeskuses saab tutvuda 100-aastase Estiko grupi arengulooga

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estiko näitus on Tasku keskuses avatud oktoobri lõpuni.
Estiko näitus on Tasku keskuses avatud oktoobri lõpuni. Foto: Jaan Olmaru

Tasku kaubanduskeskuse teise korruse aatriumis on võimalik oktoobri lõpuni osa saada näitusest, mis kajastab hiljuti sajandat asutamisaastapäeva tähistanud Estiko grupi arengut.

Näituse koostaja Daimar Lelle sõnul on kunagisest Tartu kammivabrikust välja kasvanud Estiko ajalugu täis äratundmisrõõmu ja nostalgiat. «Neid, kammivabriku ning hilisema Tartu plastmasstoodete katsetehase tooteid võib ilmselt leida veel praegugi paljudest kodudest. Samas on kindlasti nii mõnelegi üllatuseks, et meile täna teada-tuntud ning igapäevased tooted – vorstid, jäätised, maitseained, kartulikrõpsud, kommid – on pakendi saanud just siin Tartus,» sõnas Lell.

Läbi sajandi on Estikos toodetud miljard kammi. Neist mõnikümmend on näitusel ka uudistamiseks väljas. Lisaks leiab vaataja vitriinidest tootenäidiseid seebikarpidest rinnahoidjate pannalde ning mänguasjadeni välja. Ka ei puudu sealt kilekotid, samuti on vaataja ette toodud aastatel 1948–1958 täidetud kammivabriku auraamat.

Lisaks ajaloole saab näituselt põgusa ülevaate Estiko gruppi kuuluva Estiko-Plastari praegusest pakenditoodangust ning kogu kontserni peamistest tegevusvaldkondadest.

Estiko tegeleb peale pakkematerjalide tootmise ka majutusteenuse pakkumisega ning ärikinnisvara haldamisega. Gruppi kuuluvad hotellid Dorpat ja Lydia, Tasku keskus, Dorpati konverentsikeskus, Kesklinna keskus ning peagi avatav Novapolise äri- ja büroohoone.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles