Raadi lennuväljalt kaovad lõpuks suured rehvimäed (1)

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastatega on Raadi vanale sõjalennuväljale kogunenud 12 000 – 15 000 tonni vanu rehve. Eesti Energia tahab vanadest rehvidest õli tootmist alustada järgmisel aastal. 
Aastatega on Raadi vanale sõjalennuväljale kogunenud 12 000 – 15 000 tonni vanu rehve. Eesti Energia tahab vanadest rehvidest õli tootmist alustada järgmisel aastal. Foto: Sille Annuk

Peagi saame lahti Tartu Raadi endisel sõjalennuväljal kõrguvatest rehvihunnikutest, sest Eesti Energia paneb rehvihakke kasutamise põlevkiviõlitootmisel käima juba selle aasta sees, teatas keskkonnaminister Siim Kiisler valitsuse eilsel pressikonverentsil. Sel aastal Raadilt rehvimäed siiski veel ei kao, kuid seekord on tõesti lootust, et jutt ei jää jutuks.

Aastatega on Raadile kogunenud hinnanguliselt 12 000–15 000 tonni rehve. Nüüd annab neist rehvimägedest vabanemiseks rohelise tule jäätmete lakkamise määrus, millele keskkonnaminister lubas allkirja anda täna või lähipäevil. Määruse kehtestamisele eelnes kuid kestnud kooskõlastamine Euroopa Komisjoni ja kõigi liikmesriikidega.

Vanadest rehvidest millegi tootmine pole karmide nõuete tõttu lihtne: kui rehvihaket kasutada termilistes protsessides, siis kuulub rehvihake jäätmete hulka ning nende kasutamisel peab arvestama kõiki rangeid jäätmepõletusnõudeid. Keskkonnaministrilt peagi allkirja saav määrus lubab rehvihaket hakata põlevkiviõli tootmisel kasutama aga kui toorainet.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles