Laupäevasel Tartu linnamaratonil kõlab Kuubiku sarja lõppakord

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse Tartu Linnamaratoni võidumehe ehk Raivo Alla finiš.
Mulluse Tartu Linnamaratoni võidumehe ehk Raivo Alla finiš. Foto: Tarmo Haud

Sel laupäeval joostava 7. Tartu linnamaratoniga tõmmatakse joon alla sarjale Tartu Maratoni Kuubik 2018. Kes nopivad karikad sarja kokkuvõttes

Kuuest üritusest koosnevas Kuubiku sarjas on meeste konkurentsis seis küllaltki selge. Väga suure tõenäosusega kordab mullust vägitegu tiitlikaitsja Sander Linnus, kel enne linnamaratoni on koos 4039 punkti. Teisel kohal paikneb praegu Rait Pallo (4013) ning kolmandal Ivo Suur (3994). Linnus, kes muide võitis kevadise Tartu maastikumaratoni, on väga tugev jooksumees, mistõttu peaks võit olema tema jaoks pelgalt vormistamise küsimus.

Naiste konkurentsis on olukord mõnevõrra segasem, kuid ka seal on olemas selge favoriit sarja üldvõidule. Enne laupäeva juhib Kuubikut Mare Ulp, kes on kogunud 3255 punkti. Teist kohta hoiab mullune tšempion Sille Puhu (3140) ning kolmandal kohal on 2015. aasta Kuubiku võitja Reeda Tuula-Fjodorov (2877). Selge soosik võidule on aga Tuula-Fjodorov, sest tal on praegused punktid koos kolme etapiga. Sarja arvestusse läheb aga neli paremat tulemust ning nii peaks kõigi eelduste kohaselt võidu võtma Tuula-Fjodorov.

Tugevamatest jooksjatest on Tartu linnamaratonil stardis näiteks Roman Fosti (21 km), Olga Andrejeva (21 km) ja Raivo Alla (42 km). Muide, Alla on tänavugi maratonidistantsi suurfavoriit. Võiduga teeks ta kübaratriki, sest kahel viimasel aastal on Alla kuninglikul distantsil jäänud alistamatuks.

Tartu linnamaratoni programm stardib reede õhtul meelelahutusliku Friday Night Run’iga, 4 km distantsi koos Aropi kontserdiga on tulemas nautima ligikaudu 1500 ööjooksjat

Laupäevastele põhidistantsidele (42, 21 ja 10 km) on end praegu kirja pannud 3662 jooksjat ja (kepi)kõndijat. Sellega on juba praegu ületatud mullu püstitatud rekord 3489. 

Põhidistantsidega paralleelselt leiavad aset lasteüritused, millest eelmisel aastal võttis osa 3014 last. 3000 piiri loodavad korraldajad ületada ka tänavu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles