Nädalavahetusel on bussiliiklus tavapärasest erinev

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnaliinibuss.
Linnaliinibuss. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

​5. ja 6. oktoobril toimuvate Tartu linnamaratoni ürituste tõttu on linna bussiliikluses mitmeid muutusi.

5. ja 6. oktoobril 

Bussid number 6, 8 ja 16 sõidavad 5. oktoobril kella 19.30st kuni 6. oktoobril kella 22ni Kreutzwaldi tänavalt kesklinna marsruudil Lai - Vabadussild - Narva maantee - Võidu sild. Läbimata jäävad Palmihoone ja Raeplatsi peatus. Bussid peatuvad Vene ja Atlantise peatuses. 

Kreutzwaldi tänavale sõidavad bussid marsruudil Võidu sild - Narva maantee - Vene - Ujula - Kroonuaia sild jne. Bussid peatuvad Soola, Kivi ja Meltsiveski peatuses. 

6. oktoobril  

Buss number 2 sõidab kesklinnast Aardla tänava poole kell 14–15 marsruudil Turu - Tehase - Tähe ja nii edasi ega läbi Silla, Vaba ja Tähe erakliiniku peatust. Buss peatub Rebase ja Tarmeko peatuses. Bussid võivad hilineda, sest Turu-Jõe tänava lõigus kattub nende marsruut kepikõndijate ja jooksjate omaga.

Buss number 6 sõidab kell 9.50–14 Raua-Rebase ristmikult kesklinna Rebase-Turu marsruudil ning bussid ei läbi Kuu, Salemi, Jõe ja Karlova gümnaasiumi peatust. Bussid peatuvad Rebase peatuses. Kell 14–15 sõidavad bussid marsruudil Raua-Sõbra-Turu.

Buss number 9 sõidab kell 9.50–14.00 Raua-Rebase ristmikult kesklinna Rebase - Turu tänava marsruudil ning buss ei läbi Kuu, Salemi, Jõe ja Karlova gümnaasiumi peatust. Buss peatub Rebase peatuses. Kell 14–15 sõidavad bussid marsruudil Tähe-Tehase-Raua-Sõbra-Turu.

Bussil number 9, mis väljub Kaubamaja peatusest kell 14.15, võib Tähe tänaval olla lühiajalisi seisakuid, nii et sõidugraafikus võib tekkida viivitusi.

Bussid number 5, 15 ja 16, mis suunduvad kesklinnast Sõpruse sillale, teevad kell 9.50–12.40 ja 14–15 ümbersõidu Võidu sillale marsruudil Turu - Sadama - Väike-Turu - Soola - Turu - Riia - Võidu sild ja nii edasi. Bussid ei läbi Aida ja Jõe peatust. 

Buss number 16 ei läbi kell 10.40–16 Herne tänavat, vaid sõidab marsruudil  Kroonuaia - Jakobi - Kreutzwaldi ja nii edasi. Bussid ei läbi Herne ja Piiri peatust. 

Buss number 17 lastakse Sõpruse sillale saatemootorratta abil. 

Bussid number 14, 15 ja 17 ei läbi Ihastes ajavahemikul kell 10.45–13.45 Pallase puiestee ja N. Triigi tänaval asuvaid bussipeatusi. Ajutised Triigi bussipeatused on tähistatud A. Laigo tänavale. Bussid teevad Kasteheina ja Pallase puiestee vahelisel alal ümbersõidu marsruudil Kasesalu - A. Laigo -  Pallase puiestee ja vastupidi.

Bussid, mille marsruudid lõikuvad võistlusteega või kulgevad mööda seda, võivad hilineda. Reguleerijad võimaldavad liinibusside läbisõidu esimesel võimalusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles