Valitsus arutab Tartumaale päikesepargi hoonestusõiguse andmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesepaneel.
Päikesepaneel. Foto: ANTS LIIGUS / PRNPM/EMF

Valitsus arutab neljapäeval võimalust panna enampakkumisele Tartumaal asuvate kinnistute 40-aastane hoonestusõigus, detailplaneeringu järgi saaks sinna rajada kuni 60-megavatise päikesepargi.

Keskkonnaminister Siim Kiisler soovib valitsuselt nõusolekut Tartu maakonnas Tartu ja Luunja vallas asuva viie kinnistu hoonestusõigusega koormamiseks 40 aastaks enampakkumise teel, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Detailplaneeringus on alale kavandatud päikeseenergia tootmispark, mille võimsus on ligikaudu 50 kuni 60 megavatti.

Planeeringualale hooneid ei kavandata, lubatud on püstitada vaid elektrienergia tootmise ja jaotamise ehitisi.

Mullu aprillis kirjutas BNS, et Soome päritolu energiakontsern Fortum soovib Tartumaale Luunja valda rajada 10–50-megavatise päiksepargi, investeeringu suurus oleks vastavalt 10–50 miljonit eurot.

«Me oleme sellist ettevalmistavat tööd teinud ja meil on konsultantidega lepingud sõlmitud, see plaan iseenesest on tõsine,» ütles Fortum Eesti ja Fortum Tartu juhatuse esimees Margo Külaots mullu aprillis BNSile.

Toona ütles Külaots, et on veel lahtine selle rajamiseks vajaliku maa omandamine, see kuulus riigile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles