Luunja vald kavandab lasteaeda Rahumäe kalmistu kõrvale

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luunja vallavanem Aare Anderson ütles, et Tartu piiril asuv Pajula tee kinnistu sobib uue lasteaia asukohaks hästi, sest seal on ruumi ja hea juurdepääs. Vasakut kätt asuvat kalmistut varjavad puud. «Kalmistu on vaid emotsionaalne faktor,» märkis vallavanem.
Luunja vallavanem Aare Anderson ütles, et Tartu piiril asuv Pajula tee kinnistu sobib uue lasteaia asukohaks hästi, sest seal on ruumi ja hea juurdepääs. Vasakut kätt asuvat kalmistut varjavad puud. «Kalmistu on vaid emotsionaalne faktor,» märkis vallavanem. Foto: Margus Ansu

Tartu Rahumäe kalmistu üht kätt, teist kätt Rõõmu–Viira tee, pisut kaugemal Tartu–Räpina maantee – sellisesse kohta, täpsemalt Pajula tee 2 maaüksuse põhjaossa tahab Luunja vald rajada uut lasteaeda, mille ehitamine algab kava järgi tuleval aastal. «Mõistan, et ükski asukoht pole ideaalne, kuid kõiki asjaolusid arvestades on lasteaial seal täiesti normaalne asukoht, vaidlused on vaieldud,» ütles Luunja vallavanem Aare Anderson.

Teist meelt on aga Luunja 15-liikmelise vallavolikogu opositsioon, valmisliidu Luunja liikmed, kelle arvates on lasteaia ehitamine kalmistu kõrvale ebaeetiline ja suures plaanis lühinägelik otsus. Pealegi algas uue lasteaia kavandamine 2016. aastal teise plaani ja teise kohaga, Juhani puukooli vastas valla Kellukese kinnistul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles