Galerii: ERM näitab murranguliste aastate argielu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

ERMis valmib täna õhtuks ja avatakse neljapäeva hommikul kõikidele huvilistele näitus «Ise tehtud Eesti», mis võtab kokku mitme muuseumi mitme aasta ettevalmistustöö. Väljapanekus on vaatluse all põhiliselt argielu 1990. aastatel ehk mida uut tõi Eesti elanike igapäevaellu piiride avanemine, turumajandus ja inforuumi laienemine.

ERMi teatel näitab «Ise tehtud Eesti», milliste küsimuste ees igaüks nendel murrangulistel aastatel seisis. Kuidas pääseda välismaale parema elu peale? Kust saada relv ja kuidas kaitsta kodu? Kuidas olla noor ja ennast väljendada? Kuidas hankida Ford Sierra? Kuidas teha oma firma, näiteks pank? Kuidas leida töökoht, kui sõjatehas on kinni pandud? Kuidas elada ära pensionist?

Näitus valmis ERMi koostöös Tartu mänguasjamuuseumi, Eesti vabaõhumuuseumi ja Eesti maanteemuuseumiga, kaaskuraatorid on Ann Aaresild Eesti teatri- ja muusikamuuseumist ning Raili Nugin Tallinna ülikoolist.

Väljapaneku kujundasid Eesti kunstiakadeemia sisearhitektuuri, arhitektuuri ja graafilise disaini tudengid, keda juhendasid arhitektuuribüroo b210 ja disainibüroo Stuudio Stuudio.

Pikem uudislugu ilmub 4. oktoobri Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles