Tartus küpseb uus planeeringuvaidlus. Naabrid ei mõista, miks tahetakse kaitseväe linnaku rajamiseks maha võtta väärt linnalähedane puhkemets (2)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiksoja metsa planeeritakse sõjaväeosa. Kohalikud elanikud Raul Rosenvald (vasakul) ja Neeme Neevits ei pea Tiksoja metsa kaitseväelinnaku kavandamist heaks mõtteks, sest linlastelt võetaks nii ära väärt puhkemets.
Tiksoja metsa planeeritakse sõjaväeosa. Kohalikud elanikud Raul Rosenvald (vasakul) ja Neeme Neevits ei pea Tiksoja metsa kaitseväelinnaku kavandamist heaks mõtteks, sest linlastelt võetaks nii ära väärt puhkemets. Foto: Margus Ansu

Kui Tartu linn näeb Raadi kaitseväelinnaku kolimist Ravila tänava lõppu Ringtee-äärsele metsaalale linna ühe arengupiduri kaotamisena, sest siis saab rajada Raatuse tänava pikenduse, mille ääres arendada uut linnaosa – ainult paari kilomeetri kaugusel raekojast –, siis Tiksoja rahvas vaatab ideed hoopis teise mätta otsast. Nende arvates pannakse selle nimel hakkama viimane linlastele vabalt ligipääsetav kodulähedane puhkemets.

Raul Rosenvald, metsateadlane ja praegusel juhul ka naaber, kelle «tagaaias» asjad tõenäoliselt juhtuma hakkavad, rääkis, et volikogu menetlusse jõudnud planeeringu algatamise eelnõus on juttu 55 hektarist. Sellest 40 on mets. Suurem osa sellest on omakorda põlisel metsamaal asuv vana mets, mida riigimetsa majandamise keskus (RMK) on majandanud leebelt, hooldanud matkaradu ja rajanud lõkkeplatsi. Jutt on seega väärt puhkemetsast, mida ka linlased laialt kasutavad. Ala üks piir on Puidu tänav, teine jagab pooleks RMK Tiksoja puhkeala parkimisplatsi.

Ainus jalgsi ligipääsetav

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles