Instituut keeldub kohtu käsust hoolimata põllumasinat vastu võtmast

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tüliobjektis muutunud taimekaitseprits jõudis Eesti taimekasvatuse instituudi õuele 21. septembril, kuid asutuse direktor pole seni masina vastuvõtmise akti allkirjastanud.
Tüliobjektis muutunud taimekaitseprits jõudis Eesti taimekasvatuse instituudi õuele 21. septembril, kuid asutuse direktor pole seni masina vastuvõtmise akti allkirjastanud. Foto: ETKI

Kolm aastat tagasi korraldas sordiaretajaid koondav Eesti taimekasvatuse instituut (ETKI) riigihanke taimekaitsepritsi ostuks. Et taimekasvatusinstituut on riigiettevõte, saavad nad masinaid soetada üksnes hanke korras.

Hankes osales kolm ettevõtet, võitjaks osutus OÜ Balmax. Hange kulges edukalt ning Balmaxi pakutud Jessernigg AgroGigant 3400L marki pritsi tarnetähtaeg oli 1. aprill 2015. Nimetatud pritsi pole instituut praeguseni vastu võtnud. Põhjusi keeldumiseks tuleb otsida kolme aasta tagusest hankest ja kahest kohtuotsusest.

ETKI direktor Mati Koppel.
ETKI direktor Mati Koppel. Foto: Eili Arula
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles