Milline idee muudab Tartu paremaks?

Kristel Kaljuvee
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Homsest läheb juba kuuendat korda lahti kaasava eelarve ideede rahvahääletus, kus iga tartlane saab anda panuse selleks, et Tartu elukeskkonda veel paremaks muuta. Linnavalitsuse kommunikatsioonijuhi Lilian Lukka sõnul paistab tänavu laekunud ideede põhjal silma, et enim soovivad taaralinlased juurde sportimise ja vaba aja veetmise võimalusi. Näiteks tahavad ambitsioonikad tartlased korda teha Annelinna räämas spordiväljaku, rajada Tähtvere rulaparki trikiraja pump track’i ja lisada mänguplatsidele seadmeid, millega saaksid end vormis hoida seeniorid.

«Olen tähele pannud, et tartlased on üsna praktilise meelega, aga igal aastal on ka mingi rosin hulgas, tänavu näiteks Pallase sajanda aastapäeva projekt, aga ka Art Challenge,» rääkis Lilian Lukka. Eriti huvitavate plaanidena nimetas ta veel Tartu toomkiriku valgustamise ja Vaksali pargi vana jääkarupurskkaevu taastamise.

«Aga igal aastal on ka ideid, mis haakuvad õhus olevate diskussioonidega, näiteks ERMi ja Roosi tänava haljastuse teema – et linnas oleks rohkem loodust ja kõik poleks nii ära nuditud,» rääkis Lukka. «Minu meelest on tähelepanuväärne, et kaks ideed liiguvadki selles suunas. Võib-olla on nad just nendest aruteludest inspiratsiooni saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles