Tartu uue ujula hoonestusõiguse enampakkumine kukkus läbi (3)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ihaste tee 9 krunt on praegu tühi.
Ihaste tee 9 krunt on praegu tühi. Foto: Kristjan Teedema

3. septembril pani Tartu linn Ihaste tee 9 krundi ujula hoonestusõigusega enampakkumisele. Paraku ei laekunud tähtajaks ühtegi sooviavaldust ning linnavalitsus tunnistas enampakkumise ebaõnnestunuks.

Abilinnapea Reno Laidre ütles, et ebaõnnestumise põhjus ongi just see, et keegi ei soovinud ujulat rajama hakata. «Tegemist on ilmselt sellise objektiga, mis ei too väga palju sisse ning nõuab arvestatava osa kasumist halduskuludeks,» selgitas Laidre. Tema sõnul ei esitatud ettevõtjad linnale hoonestusõiguse asjus ka ühtegi küsimust. 

Mis saab edasi? «Jään vastuse võlgu. Selge on see, et spordiinfrastruktuuri on linnale vaja,» nentis Laidre. Linnavalitsus on eelarves ette näinud, et ujula ehitamine ja haldamine võiks olla koostööprojekt erasektoriga. «Peame nüüd arutama, kas kuulutame hoonestusõiguse oksjoni samasuguselt uuesti välja, muudame tingimusi või teeme hoopis midagi kolmandat,» jätkas ta. 

Volikogu otsusega on kõnealusele Ihaste tee krundile plaanis hoonestusõigus seada 50 aastaks. Aastatasu algsuuruseks on määratud 1600 eurot ja ujula tuleks püstitada kolme aasta jooksul alates lepingu sõlmimise päevast.

Ujulas peaks koha leidma 25 meetri pikkune ja kaheksa raja laiune bassein. Linn ei kavatse ehitamiseks toetust maksa ega soovi enda kanda võtta ka taristukulusid.

Aprillis kirjutas Tartu Postimees sellest, et ligi 100 000 elanikuga linnal napib katuse all olevaid uju­­miskohti. Siis näis olevat lootust, et vee­lembeste inimeste elu paraneb, sest linnavalitsus kiitis heaks uue ujula ja spordihoone rajamise kava Annelinna. Hoone ehitamise soovi oli toona avaldanud jalgrattatreener ja ettevõtja Rein Kirsipuu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles