Kliinikumi arstid kinkisid uuele juhatusele aega

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu ülikooli kliinikumi uus viieliikmeline juhatus tutvustas end täna haiglaperele Maarjamõisa peamaja galeriis ehk seal, kus vanad ja uued meditsiinilinnaku osad kohtuvad.

Juhatuse esimehe Priit Eelmäe meeskonda kuuluvad ravijuht Andres Kotsar, infotehnoloogiajuht Kati Korm, finantsjuht Maret Tark ning haldusjuht Marek Seer.

Kliinikumi töötajaid tervitades ütles Priit Eelmäe, et tal süda põksub, rohkem kui muidu – umbes nii, nagu oleks ta esimest päeva koolis.

«Meie kohus on seista teie ja meie eest,» lausus ta seejärel, osutades vanale majale, mis jäi juhatuse liikmete selja taha, ja uuetele korpustele, mille poole juhatuse liikmed näoga vaatasid.

Priit Eelmäe ütles, et nende töös on palju väljakutseid, ühed puudutavad kliinikumisisest töökorraldust, teised võrgustunud haiglate koostoimimist ja kolmandad seda, kuidas panna terves Eestis meditsiinivaldkond tõhusamalt tööle.

Ka rõhutas ta, et oluliseks saab kliinikumi töötajate suurem motiveerimine ja tulemustasustamine. Samuti see, et toimiks sõbralik ja edasiviiv koostöö kliinikute vahel ning hea koostöö Tartu ülikooli ja linnaga ja veel paljude partneritega kuni rahvusvahelise koostööni välja.

Kliinikumi ülesanne on Priit Eelmäe sõnul aga eelkõige parim võimalik arstiabi patsientidele ja professionaalne ravi üldse.

Igaüks juhatuse liikmeist sai lühikeseks tervituseks samuti minutiks sõna.

Ravijuht Andres Kotsar on uroloog, kes kolme aasta eest naasis Tartu ülikooli kliinikumi uroloogia ja neerusiirdamise osakonda tööle Tampere haiglast, kus läbis doktorantuuri ning töötas 12 aastat.

Finantsjuht Marek Tark on olnud kliinikumi finantsteenistuse direktor juba 2004. aastast. Tema lubas, et teeb kõik endast oleneva, et patsiendid saaksid ravitud, töötajaile palgad makstud ning õiged investeeringud tehtud.

Infotehnoloogiajuht Kati Korm on kliinikumis töötanud 2003. aastast ning olnud  nii informaatikateenistuse projektijuht, süsteemianalüütik kui ka arendusosakonna juhataja. Ta ütles, et tervishoiu infotehnoloogia on eriti keerukas seetõttu, et seal on koos erialade rohkus, paljude kasutatajate risti-põiki käivad vajadused, andmekaitseküsimused ning ka haigekassa rahastus ja põhimõtted.

Haldusjuht Marek Seer on varem töötanud tervishoiuametis erakorralise meditsiini osakonna juhatajana ning Valga haigla juhina. Tema lõpetas oma tervituse hüüdega: elagu Tartu ülikooli kliinikum ja elagu Eesti!

Tervishoiutöötajate kutseliidu esindaja Margit Metsmaa ulatas Priit Eelmäele kingituseks lihasööja taime ja palus, et uus juhatus tervishoiutöötajad kenasti ellu jätaks.

Ka astus kohaletulnute ette arstide liidu esindaja Jaan Sütt, ta tänas vana juhatust ja tervitas uut ning märkis, et tal oli väga hea kuulda, et uus juhatus kavatseb haigla personali peale palju mõelda. Seda silmas pidades kinkis dr Sütt juhatusele terve kella jagu aega.

Narva haigla juhatuse liige Olev Silland jagas kliinikumi uuele juhatusele kingituseks helkureid, et juhatuse liikmed pikkade tööpäevade järel pimedas koju minnes terveks jääksid, samuti kinkis Narva haigla raamatu ja kutsus uusi inimesi Narva haiglasse ekskursioonile.

Lõpuks tänas uus juhatus vana juhatust kunstiteostest kingitustega. Kohal viibis kliinikumi nõukogu esimees Urmas Klaas, kes kõige lõpuks tuletas kõigile meelde, et täna on rahvusvaheline muusikapäev.

Järgnes pressikonverents, mille üksikasju vahendab Tartu Postimees edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles