Tartu ülikooli akadeemilist spordiklubi hakkab juhtima Gert Prants

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Prants
Gert Prants Foto: Kristina Kurm

Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi juhiks saab 2. oktoobrist Gert Prants, kes on seni töötanud spordiklubis korvpallikooli juhina.

Tartu ülikooli kantsler Meelis Luht ütles, et Gert Prantsil seisab ees vastutusrikas aeg spordiklubi uue arengukava ellurakendamisel. «Oleme spordijuhtide ja spordiklubi juhatusega alates kevadest koostanud uut arengukava ja sõnastanud klubi eesmärke,» lausus Luht. Ta lisas, et akadeemiline spordiklubi peab olema ülikooli tegevustega senisest rohkem seotud. «Tahame, et see klubi oleks meie üliõpilastele ja töötajatele esimene valik spordiga tegelemiseks ning spordiklubi teenused oleksid ülikooliperele mugavalt kättesaadavad,» selgitas kantsler.

«Esimene märk muudatustest on kasvõi uus lähenemine korvpalli arendamisele, mis seab keskmesse üliõpilasspordi ja noorte järelkasvu,» rääkis Luht. Ta rõhutas aga, et spordiklubi ei ole ainult pallimängukoht, vaid seal tegeletakse ligikaudu paarikümne spordialaga. «Gert tunneb spordiklubi hästi, ta on noortetreenerina olnud klubiga seotud juba aastaid,» ütles ta.

TÜ akadeemilise spordiklubi senine juht Harry Lemberg saab nüüd keskenduda kergejõustikutreeneri tööle. «Olen Harry Lembergile väga tänulik selle eest, et ta on osalenud spordiklubi juhtimises juba alates 2002. aastast. Klubi on selle aja jooksul tublisti tegutsenud ja kujunenud Tartus oluliseks treeningubaasiks,» ütles Meelis Luht.

Gert Prants on spordiklubis hinnatud kolleeg. Muu hulgas sai ta 2014. aastal klubi parima noortetreeneri tunnustuse. «Tahan akadeemilise spordiklubi ja ülikooli üksteisele lähemale tuua. Tahan jätkata kõike seda head, mis on tehtud, ning lisada klubi tegevusse värskust, uusi mõtteid ja ideid koostöös heade inimestega,» ütles ta. «Kõige alus on noortesport, sest sealt tulevad meile õppima ja treenima tulevased üliõpilas- ja harrastussportlased ning tipud.»

Gert Prants on lõpetanud Tartu ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi 2007. aastal ning töötanud 2006. aastast korvpallitreenerina. 2012. aastast oli ta treener Rocki korvpallikoolis, mis kannab paar viimast aastat Tartu ülikooli korvpallikooli nime.

Tartu ülikooli akadeemiline spordiklubi on loodud sporditegevuse edendamiseks avalikes huvides ning Tartu ülikooli spordialase õppe- ja teadustöö toetamiseks. Klubis treenitakse ja võisteldakse saavutusspordi tasemel 15 spordialal. Harrastussportlased saavad käia 14 spordiala treeningutel ning spordikooli tegevuses osalevad lapsed ja noored vanuses 3–19 aastat 12 spordialal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles