Supilinlase argipäev: tavalisest kummikust jääb sageli väheks (5)

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinna Lepiku tänav oli eile hommikul kogu laiuses vee all, elanikud on nõutud ja nördinud.
Supilinna Lepiku tänav oli eile hommikul kogu laiuses vee all, elanikud on nõutud ja nördinud. Foto: Aile Lehtse

Ajaloolisel Lepiku tänaval Tartus Supilinnas lainetas eile vesi vundamendist vundamendini ja sealseil elanikel ei jää muud üle, kui kummikud välja otsida, sest hädavajalikku remonti ei paista tulevat niipea.

Lepiku tänava elanik Aile Lehtse tegi pildi vee alla jäänud tänavast eile hommikul pärast suurt sadu, aga ta lisas, et mülgas on see tänav tegelikult tuleva suveni, umbes järgmised üheksa kuud.

«Vot kalosse ei ole ma tõesti küsinud, aga see on muidugi hea mõte,» ütles Lehtse. «Tartu linnavalitsus väidab, et tegelikult kõik Lepiku tänava elanikud tahavad just sellist tänavat. Nemad tahaksid tänava korda teha, aga ei saa, sest nad ei taha kohalike elanikega vastuollu minna. Olen mõned pildid ka linnavalitsusse saatnud, aga nii on ja nii jääb, sest mis ikka lollide inimestega teed, kes põlvini mudas tahavad elada.»

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak ütles, et tegelikult on linnavalitsus pakkunud Lepiku tänava elanikele, et tänav saab pindamise teel tolmuvaba katte, ühtlasi ka korrastatud sademeveesüsteemi. Töid kavandati eelmise ehk 2017. aasta eelarvesse, kuid siis põrkus linn osa elanikega, kes soovisid ajaloolisel tänaval munakivisillutise taastamist.

«Kuna meie pakutu erineb elanike ühispöördumises kirjeldatust, siis Lepiku tänava elanikelt tagasisidena heakskiitu saamata me eelnevalt kirjeldatud töid ette ei võta,» kirjutas Haak kahe aasta eest oktoobris. «Järgmise aasta eelarve lugemine käib ja ilma tänava elanike kooskõlastuseta me 2017. aastal Lepiku tänaval tegevusi ei planeeri.»

Haak lisas eile, et munakivisillutise taastamiseks ei ole senises linna eelarvestrateegias raha ette nähtud ehk järgmise nelja-viie aasta jooksul selle rajamist ei kavandata, odavamat ajutist lahendust ei taha aga elanikud.

Lepiku ja Kõrvitsa ristis olevat uputust läksid ametnikud aga kohe vaatama, et teha selle põhjus selgeks ja vesi torustikku liikuma saada.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles