Tüdrukule jalgrattaga otsa sõitnud 12-aastane poiss läks koos emaga politseisse

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Tallinn-Tartu maanteel.
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Avarii Tallinn-Tartu maanteel. Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

26. septembril juhtus Tartus Võru tänaval liiklusõnnetus, kus 10-aastane tüdruk põrkas kokku talle vastu sõitnud ratturiga. Tüdruk sai raskeid vigastusi ja viidi haiglasse.

Korrakaitsjad palusid tunnistajate abi, et saada selgust, kuidas õnnetus juhtus. Samuti sooviti välja selgitada õnnetuses osalenud jalgratturi isik, sest politsei saabumise ajaks teda sündmuskohal enam ei olnud.

Viimastel päevadel võtsidki politseiga ühendust mitmed inimesed, kes õnnetust pealt nägid. Ühtlasi läks koos emaga jaoskonda 12-aastane poiss, kes õnnetuses ratturina osales.

«Videosalvestustelt ja tunnistajatelt kogutud info kinnitab, et 10-aastane tüdruk ületas ülekäigurada jooksusammul ilmselt põhjusel, et roheline tuli hakkas fooris vilkuma. Samal ajal sõitis ülekäigurajal talle vastu rattur, kes samamoodi kiirendas. Kummalgi lastest ei jäänud paraku piisavalt aega, et kokkupõrget vältida,» kirjeldas Tartu jaoskonna uurija Anatoli Šuvalov. Ta märkis, et esialgne info sai uurimise käigus täiendust ning fakt on, et rattal sõitnud poiss ei põgenenud sündmuskohalt.

«Ta käitus selles olukorras väga abivalmilt ja hoolivalt. Läks pärast kokkupõrget otsejoones viga saanud tüdruku kõrvale ja püüdis teda aidata nagu oskas. Peagi tulid appi mitmed teisedki. Poiss oli sündmuskohal seni, kuni üks kiirabibrigaadidest mööda juhtus sõitma ning abivajajaga edasi tegeles,» kirjeldas Šuvalov.

«See oli õnnetu õnnetus ja väga valus õppetund ühekorraga, sest kui lapsed oleksid sõiduteed ületanud ettevaatlikumalt, saanuks sellist tagajärge vältida. Sõiduteed, isegi kui tegu on reguleeritud ülekäigurajaga, tuleb ületada kiirustamata. Kui rattur tuleb ülekäigurajale lähenedes sadulast maha, aitab see samuti oluliselt vähendada riske, mis kaasnevad just suurema sõidukiirusega,» soovitas politseinik. «Meie kiidusõnad 12-aastasele poisile, kes läks viga saanud tüdrukule kohe appi ning tuli hiljem emaga ise politseisse juhtunust rääkima. Viga saanud tüdrukule soovime aga kiiret paranemist.»

Üleeile levis politseilt laekunud info põhjal teave, et jalgrattur põgenes sündmuskohalt. Alles järgmisel päeval sai pealtnägijate kirjelduste põhjal selgeks, et noormees tegutses korrektselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles