Rait Ratasepp alustas üliinimlikku võistlust

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäevast on Rait Ratasepp igal õhtul ületanud täispika triatloni finišijoone ning igal hommikul alustab ta sama võistlust otsast peale. Nii 20 päeva järjest. Meest toetab pika võistluse vältel ka tema poeg Rasmus (süles) ning mitmekümneliikmeline tiim. 
Pühapäevast on Rait Ratasepp igal õhtul ületanud täispika triatloni finišijoone ning igal hommikul alustab ta sama võistlust otsast peale. Nii 20 päeva järjest. Meest toetab pika võistluse vältel ka tema poeg Rasmus (süles) ning mitmekümneliikmeline tiim. Foto: Jakob Meier

Ultratriatleet tartlane Rait Ratasepp (35) alustas pühapäeval Kanaari saartel hullumeelset ettevõtmist. Nimelt plaanib ta läbida kahekümne päeva jooksul kakskümmend täispikka triatloni ehk ujub iga päev 3,8 kilomeetrit, sõidab seejärel 180 kilomeetrit rattaga ning jookseb 42,2 kilomeetrit.

Praeguseks on tal seljataga juba kolm triatlonipäeva ning see on alles algus. Kui inimvõimete piire kompav katsumus läbi, on Ratasepa kahekümne päeva spordisaavutuste saldo 76 kilomeetrit ujudes, 3600 rattal ja 844 joostes.

Kahekümnekordse ultra-triatloni elluviimiseks valis ta Fuerteventura saare, mis asub veidi tuntuma puhkusepaiga, Gran Canaria ja Aafrika lääneranniku vahel. «See on Raidu üks lemmik treenimiskohti, siin on hea kliima ja head sportimisvõimalused,» selgitas Ratasepa võistluspaiga valikut tema elukaaslane ja toetustiimi liige Virge Tamme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles