Trükimuuseumi teinegi välissein kannab maalingut

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avamisel kõnelesid linnaresidentuuri koordinaator Salme Kulmar (paremalt), Soome aukonsul Tartus Verni Loodmaa ja kunstnik Hans-Peter Schütt.
Avamisel kõnelesid linnaresidentuuri koordinaator Salme Kulmar (paremalt), Soome aukonsul Tartus Verni Loodmaa ja kunstnik Hans-Peter Schütt. Foto: Margus Ansu

Trüki- ja paberimuuseumi välisseinal Samelini saapavabriku hoovis avati maaling, mille autorid Maja Breife ja Hans-Peter Schütt saabusid seda tegema Soomest septembri alguses. Seina alumises osas on kujutatud robotinäolisi trükimasinaid.

Maja Breife ja Hans-Peter Schütti seinamaal.
Maja Breife ja Hans-Peter Schütti seinamaal. Foto: Margus Ansu

Maja Breife ja Hans-Peter Schütt maalisid trükimuuseumi seina Tartu linnaresidentuuri programmi raames ja Vantaa kunstnike ühingu koostöös.

Avamisel kõnelesid linnaresidentuuri koordinaator Salme Kulmar, Soome aukonsul Tartus Verni Loodmaa ja kunstnik Hans-Peter Schütt.

Sealsamas nurga taga katab augusti lõpust saati muuseumi teist seina Tšiilist tulnud tänavakunstniku Maria Trinidad Montalbani töö. Selle loomiseks sai ta inspiratsiooni trükikunsti algusaegu kujutanud Iiri kunstnik Daniel Maclise maalist.

Maja Breife ja Hans-Peter Schütti (vasakult) ning Maria Trinidad Montalbani töö.
Maja Breife ja Hans-Peter Schütti (vasakult) ning Maria Trinidad Montalbani töö. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles