Oktoobrist hakkab tööle lennujaama ekspress

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu lennujaam.
Tartu lennujaam. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

1. oktoobril hakkab Tartu lennujaama ja linna vahet sõitma tasuta ekspressbuss. Elektribuss viib reisijaid varahommikul lennukile ja toob saabuvalt lennukilt linna. Liini algus- ja lõpp-punkt on Annelinna keskuse juures. 

Abilinnapea Raimond Tamme sõnul asus linnavalitsus juba kevadel otsima võimalusi taastada bussiühendus lennujaama ja linna vahel. «Pärast seda, kui eraettevõte lõpetas lennureisijatele uksest ukseni bussiteenuse pakkumise, kaalusime võimalusi, kuidas olukorda lahendada,» rääkis ta.

«Lähikuudel soovime proovida, kuidas reisijad võtavad linna ja lennujaama ühendava ekspressbussi kasutusele. Kuna oleme hiljaaegu välisprojekti raames toonud Tartusse raudteejaama ja bussijaama vahet sõitva elektribussi, siis on meil väga hea võimalus sama bussiga ka lennureisijaid teenindada. Liini jätkumise kohta teeme otsuse selle aasta detsembris reisijate huvi ja bussi täitumuse põhjal,» selgitas Tamm. 

Buss liigub hommikul marsruudil Annelinna keskus (kell 4.05) – Eeden (kell 4.08) – Atlantis (kell 4.12) – kaubamaja (kell 4.13 ja kell 4.14) – Kaare (kell 4.18) – Karete (kell 4.25) – lennujaam (kell 4.35). 

Lennujaamast linna sõidab buss marsruudil lennujaam (kell 1.15) – Karete (kell 1.25) – Kaare (kell 1.33) – kesklinn (kell 1.37) – Eeden (kell 1.44) – Annelinna keskus (kell 1.46). 

Tamm märkis, et takistusi pole kavas teha ka vahepeatustes bussile minekuks ehk bussiga sõitmiseks ei pea tingimata olema lennureisija. Ning et tegu on kindlat liini sõitva bussiga, peab buss teekonna lennujaamast Annelinna läbima ka siis, kui lennujaamast ühtki sõitjat peale ei tule.

NB! Bussi väljumisaeg lennujaamast võib muutuda, kuna buss sõidab sealt ära pärast kõikide reisijate jaamast väljumist. 

Lennujaama ekspressi käitab AS Sebe, kellega on sõlmitud liiniveoleping selle aasta septembrist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles