Purupurjus mehed ei pääsenud Peipsilt kaldale

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsi järv.
Peipsi järv. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Laupäeva õhtul avastasid Mustvee kordoni piirivalvurid, et Peipsilt pole naasnud üks mootorpaat, mille pardal kaks meest. Püüd paadis olijatega telefonitsi kontakti saada ei andnud tulemust. Piirivalvurid said lähedastelt kinnitust, et mehed pole ka koju jõudnud.

Et paat oli renditud, kontrolliti muu hulgas, kas paat on ettevõttele tagasi toodud ja mehed lihtsalt kodustele sõna jätmata kuskile edasi liikunud, ent ka paati polnud tagastatud.

Kuna oli oht, et meestega võib Peipsil olla midagi juhtunud, võeti otsingupiirkonna määramisel aluseks ühe mehe telefoni positsioneerimise tulemus.

Paat leiti peagi üles ning selgus, et hädaohus mehed ei olnud, küll olid nad raskes joobes. Sestap unustasid nad end ilmselt ööks piiriveekogule, ei vastanud telefonile ning polnud võimelised enam ka paati juhtima. Paat pukseeriti sadamasse ning mehed toodi kaldale.

Mustvee kordoni juht Jalmar Ernits toonitas, et Peipsi järvistu on piiriveekogu, kus piirirežiimist kinnipidamiseks on vaja inimese kogu tähelepanu. «Joobnuna ei hinda inimene ümbruskonda ja ohtu reaalselt ega pane tähele hoiatussilte ja tähiseid, mis me piiririkkumise ennetamiseks järvele oleme paigaldanud. Pealegi on purjuspäi järvele minek eluohtlik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles