Edward von Lõngus üllatab president Pätsi portreedega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reigo Kuiv­jõgi alustas näituse tutvustamist Edward von Lõnguse teosest «President Pätsi mitu nägu», mille alghind on 1000 eurot. 
Reigo Kuiv­jõgi alustas näituse tutvustamist Edward von Lõnguse teosest «President Pätsi mitu nägu», mille alghind on 1000 eurot. Foto: Margus Ansu

Tartu noore kunsti oksjonitel alatasa edukalt oma töid müünud tänavakunsti suurnimi Edward von Lõngus ei ole ka seekord oma teoseid vaka all hoidnud. Loomemajanduskeskuse majja Kalevi 13 sisenejaid võtavad vastu president Konstantin Pätsi portreed, millel kunstnik on teda kujutanud ekraanidelt ja mujalt tuntud kangelastena.

President Päts on üheksal üksteise külge liidetud pildil. Igaühel neist on ta eri näoga. Nii näiteks on ta von Lõnguse kätes saanud Batmani, Ernesto Che Guevara, David Bowie, Marilyn Monroe ja isegi Gollumi ehk Guglunki näo.

Mida sellest teosest arvata? «Edward von Lõngus on alati loovusega silma paistnud ja oma töödega inimeste tundemeeli torkinud,» ütles loomemajanduskeskuse juhatuse liige Reigo Kuivjõgi. «Aga see töö on minu meelest kolme viimase aasta oksjonitel tema üks parimaid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles