Esilinastusel auhinnatud loodusfilm tuleb kiiresti tartlaste ette

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Matjus on üks kolmest operaatorist, kes pälvisid äsja Lihulas ühise töö eest auhinna.
Joosep Matjus on üks kolmest operaatorist, kes pälvisid äsja Lihulas ühise töö eest auhinna. Foto: Lilli Tölp / Pärnu Postimees

Matsalu loodusfilmide festivalil Lihulas reedel esimest korda avalikult ekraanile kuvatud ja sealsamas parima operaatoritöö auhinnaga tunnustatud Joosep Matjuse loodusfilm «Tuulte tahutud maa» tuleb kiiresti, juba täna kell 19 Tartu-esilinastusena vaatajate ette Tasku Cinamonis. Seansile pääseb kutsetega.

Rahvusvahelise žürii tööd juhtinud Hollandi filmitegija Hilco Jansma sõnul on kaameratöös väga hästi tabatud Eesti looduse olemust. «Filmis on loomadest erilisi ja intiimseid kaadreid, mida looduses liikujad tavaliselt kunagi ei näe,» lisas ta.

Rohkem kui 400 võttepäeval jäädvustati linde, loomi ja muud loodust erinevates Eesti paikades, suuresti rahvusparkides.

«Tuulte tahutud maa» kuulub Eesti Vabariigi 100. aastapäeva filmiprogrammi. «Filmitegijad Joosep Matjus ja Atte Henriksson panustasid kolm aastat, et jäädvustada tõeliselt erilisi hetki meid ümbritsevast ja et panna Eesti loodus kinolinal särama,» ütles Eesti Vabariik 100. aastapäeva tähistamise juhtrühma liige Tiit Pruuli.

Filmi operaatorid on Joosep Matjus, Atte Henriksson ja Jan Henriksson. Loodushelid on lindistanud Veljo Runnel, muusika on loonud ansambel Eeter. Film on kokku monteeritud Aparaaditehases, kus asub produktsioonifirma WildKino stuudio.

Tallinna-esilinastus on 26. septembril kell 18 kinos Artis. Mitmes kinos üle Eesti saab «Tuulte tahutud maad» vaadata alates 28. septembrist.

29. septembril kell 19 kohtub Tartu Elektriteatris seansil vaatajatega Joosep Matjus. 30. septembril kell 16 on Lôunakeskuse Apollos seanss, mille järel vastab ta küsimustele filmitegemise tagamaade kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles