Kõrveküla naised tegid taas hoidistekonkursil puhta töö (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrveküla maanaisteseltsi Miina liige Mari Leover esikohadiplomiga
Kõrveküla maanaisteseltsi Miina liige Mari Leover esikohadiplomiga Foto: Oleg Harchenko

Eile oli taas Olustveres üle-eestiline hoidistekonkurss, kus kümnest välja jagatud auhinnalisest kohast võitsid Kõrveküla maanaiste seltsi Miina liikmed lausa neli.

Eile Olustveres peetud hoidistemessi väisas 3500 külastajat. Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on rõõm näha, et üritus on populaarne igas vanuses inimeste seas ning aina rohkem noori tunneb hoidistamise ja koduse toidu vastu huvi.

«On hea meel, et igal aastal tulevad inimesed välja veelgi põnevamate maitsekombinatsioonidega. Uued ideed, nagu Nohusurm ning armastatud porgandimoos, on tuule tiibadesse saanud just Olustverest ning ma ei näe põhjust, miks sama ei peaks juhtuma ka selle aasta parimatega,» lisas Pastak.

Olustvere konkursi magusad hoidised
Olustvere konkursi magusad hoidised Foto: Oleg Harchenko

Eelmisel aastal kogusid Kõrveküla maanaiste seltsi Miina liikmed Olustverest kolm preemiat, tänavu tõid Kõrveküla naised koju neli preemiat kümnest.

Hoidiseid hindas kaheksaliikmeline žürii, kuhu kuulusid: Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov (žürii esimees), maaleluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder, ettevõtja ja endine tippsportlane Kaido Höövelson, laulja Jaan Elgula, laulja Toomas Lunge, Olustvere teenindus- ja maamaanduskooli direktor Arnold Pastak ja Maalehe tarbija lisa Targu Talita vastutav toimetaja Jana Rand.

Olustvere hoidistekonkursi parimad

Soolane hoidis

1. Redissa (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

2. Seeneseljanka (Viivika Sarv)

3. Letšo (Tori Naisteseltsing Lained)

Magus hoidis

1. Hapoos (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

2. Ebaküdooniakreem (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)

3. Mannavahumoos (Källomäe Hobitalu)

Hoidis üllataja kategoorias

1. Hõõgmahl (Pärnumaa Kodukant)

2. Hapi (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

3. Õunkond (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

VIP-hoidise žürii valis oma lemmikuks peedihummuse.   

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles