Tähtverelased koguvad täna elevantidele õunu ning küpsetavad võistluseks õunakooke

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õunad.
Õunad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna algavad Tähtvere linnaosas õunaõuepäevad, kus on avatud kodukohvikud ning toimub kõigile jõukohane kultuurilooline orienteerumine. Tulemas on taluturg ja mitmekesine tasuta kultuuriprogramm. Traditsiooniks on saanud sügisene õunte kogumine Tallinna loomaaia elevantidele. 

Kella kümnest alates oodatakse kõiki huvilisi kultuuriloolisele orienteerumisele «Uku õu ja Betti aed», et üheskoos tundma õppida Tähtveres elanud ja tegutsenud Eesti kultuuriloo suurkujusid.

Jalutuskäigule läbi Tähtvere kultuuriruumi pole osalejail süüa-juua kaasa vaja pakkida – tragid tähtverelased on avanud koguni 24 unikaalset ja eriilmelist kodukohvikut. 

Terve päeva vältel saab Tartu Ingeri Maja aeda tuua enda aiast üleliigseid õunu, mis uuel nädalal transporditakse sealt edasi Tallinna loomaaia elevantidele nosimiseks.

Alates kella neljast pärastlõunal algab Tähtvere seltsi poolt korraldatud tasuta kirev kultuuriprogramm Tartu Ingeri maja aias (Veski 35), kus meeleolu loob võrratu Helin-Mari Arder, Ants Johanson veab ajatuid jutte tarkade tähtverelastega ning õhtu lõpuks astub lavale ansambel Forest Kämp. Süüa-juua pakuvad Vein ja Vine välkrestoran ning Mahekohv ratastel.

Kell 18 asub žürii hindama tähtverelaste küpsetatud õunakooke. Parimale, keele alla viivale koogile antakse välja rahva lemmiku tiitel ja igavene au Tähtvere linnajaos. Kooke degusteerib ja kommenteerib saate «Eesti parim pagar» 2017. aasta võitja Terhi Roll.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles