Ahhaa teeb rongis teadusteatrit

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahhaa teadusteater katseid tegemas.
Ahhaa teadusteater katseid tegemas. Foto: Sille Annuk

Teadlaste Öö festival toob esmaspäeval, 24. septembril Tallinna-Tartu rongiliinile Ahhaa teadusteatri ning pakub eriilmeliste teaduskatsetega põnevat vaatemängu. 

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mariis Adamberg täpsustas, et katsetele saab kaasa elada 24. septembril Tartu-Tallinna reisil väljumisega kell 12.06 ning Tallinnast Tartu suunas kell 15.19 startivas rongis. «Esitamisele tulevad menukaimad katsed, mis käsitlevad nii füüsikat ja keemiat kui ka õhku ning vett,» lisas Adamberg.

Teadlaste Öö festivali kommunikatsioonijuht Mathis Bogens märkis omalt poolt, et teadusteatri eesmärk on tekitada inimestes uudishimu ning huvi teaduse ja teadmiste vastu. «Ahhaa teadusteater ootab publiku hulka vanu tuttavaid, kuid loodab etendustega rongis näidata teaduskatseid veel suurele hulgale uutele inimestele,» lausus Bogens.

Teadlaste Öö festival on Eesti ja kogu Baltikumi suurim teadust populariseerivate sündmuste sari, mis kestab 27.-29. septembrini. Juba 13. korda peetav festival keskendub tänavu keskkonnasäästlikkusele ja taastootmisele läbi loodussõbra pilgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles