Maavalla koja fotovõistluse peaauhind tuli Tartusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Raali võidutöö Palivere hiiepuu valvuritest.
Ain Raali võidutöö Palivere hiiepuu valvuritest. Foto: Ain Raal

Kirjandusmuuseumis laupäeval hiie väe tunnustamissündmusel kuulutati välja fotovõistluse «Maavalla hiied 10 224» võitjad ning jagati auhindu.

Peaauhinna võitis Tartu Ülikooli farmaatsiainstituudi dotsendi Ain Raali foto Palivere hiiepuu valvuritest. Põline hiiepuu pakub omapärast vormimängu ning tundub, justkui oleks elavad olevused künnapuu oma kaitse alla võtnud.

Noorte peaauhinna pälvis Tartu kesklinna kooli 7. klassi õpilase Kiur Kaasiku ülesvõte Saula siniallikast Harjumaal. Peaauhinna võitja sai autasuks 300 eurot, noorte esikoha võitja fotoaparaadi Canon. Auhindu anti välja 15, nende hulgas olid ka ajaloolise Võromaa, Virumaa, saarte ning muinsuskaitseameti eriauhinnad.

Võistlust ja võidutöid tutvustas hindamiskogu liige Sulev Oll. Autasud andsid üle Hiite Maja sihtasutuse nõukogu esimees Madis Arras ja Maavalla koja juhatuse liige Kaja Toikka.

Neljandat korda peetud hiite fotovõistluse eesmärk on väärtustada ja jäädvustada ajaloolisi looduslikke pühapaikasid ning nendega seotud tavasid ja vaimset pärandit. Võistluse korraldas Maavalla koda koostöös Tartu Ülikooli ja Hiite Maja sihtasutusega. (TPM)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles