Suudlevate tudengite ümber purskub vett juba 20 aastat (1)

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Mati Karmini ja arhitekt Tiit Trummali «Suudlevate tudengite» purskkaev on kujunenud üheks Tartu sümboliks.
Skulptor Mati Karmini ja arhitekt Tiit Trummali «Suudlevate tudengite» purskkaev on kujunenud üheks Tartu sümboliks. Foto: Sille Annuk

Viimastel nädalatel meedias laineid löönud suudlevate tudengite purskkaev saab praegu tähistada oma 20. aastapäeva. Nagu kirjutab Tartu Postimees 2. septembril 1998, avati see eelmisel õhtul laservaatemängu ja ilutulestiku saatel. Linna ühe sümboli kerkimise aegu Tartu raeplatsile oli kuulda ka nurinat.

Mati Karmin 
Mati Karmin Foto: Sille Annuk

Ümmargust tähtpäeva kommenteerides märkis purskkaevu koos arhitekti Tiit Trummaliga kujundanud skulptor Mati Karmin, et on tänavu mõnele Tartu linnavalitsuse ametnikule rääkinud sel puhul väikse mälestustrükise tegemisest, aga tulutult. «Küll aga tegid venelased ilusa kingituse: kolm päeva enne Tartu monumendi aastapäeva avati Kudrovos see mälestusmärk,» lisas skulptor.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles