Tartu koolist tabati neli keset päeva kanepit suitsetanud alaealist (3)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Mart Reiniku koolis tabati neli kanepit suitsetanud õpilast.
Tartu Mart Reiniku koolis tabati neli kanepit suitsetanud õpilast. Foto: Laila Kaasik/Tartu Postimees

Eile läks Tartu Mart Reiniku kooli kolmanda kooliastme ehk 7.-9. klassi õpilane kooli õe juurde ning kurtis kehva enesetunnet. Selgus, et õpilane oli suitsetanud kanepit ning koos temaga oli sama teinud veel kolm õpilast.

Mart Reiniku kooli direktor Enn Ööpik ütles, et säärane juhtum on nende koolis esmakordne. Tema sõnutsi suitsetas sõpruskond õpilasi kanepit kas vahetunni ajal või vahetult enne koolitundide algust.

«Kui selgus, et õpilased olid kanepit suitsetanud, edastasime info politseile ja teavitasime õpilaste vanemaid,» rääkis Ööpik. Lisaks saatis ta lapsevanematele ja õpetajale lakoonilise kirja selgitusega juhtunust, et kuuldusi vältida.

«Nagu ikka, tekkisid kiirelt kuulujutud, millel puudus tõepõhi. Seetõttu saatsimegi ise kirja välja. Täna olid noored tema väitel juba koolis ning võtsid osa õppetööst.

Ööpik ei soovinud täpsustada, kui vanad on kanepit suitsetanud õpilased. «Nad on tavalised kolmanda kooliastme õpilased,» lausus ta. Direktor lisas, et need noored pole varem seadusevastaste tegudega silma paistnud.

Kool lubab ka pärast intsidenti vanematel õpilastel vahetundide ajal väljas käia, ütles Ööpik. «Eile oli ka väga ilus ilm,» märkis ta.

Direktori sõnul ei aita uste lukustamine selliseid olukordi vältida. «Tuleb teha veel rohkem teavitustööd,» ütles ta.

Kuigi koolis on olnud loenguid narkootikumide kahjulikkusest ja teemat puudutatakse ka ainetundides, tõdes Ööpik, et juhtunu valguses tuleks õpilastele veel rääkida meelemürkide kahjulikkusest. 

Noorsoopolitseinik Veronika Kivilaid kinnitas, et neli Tartu koolinoort toodi eile ennelõunal kanepi tarvitamise kahtluse tõttu politseimajja. «Neilt võetud proovid kinnitasid seda kahtlust, noortelt koguti selgitused juhtunu kohta ning uuriti muuhulgas, kust meelemürk pärines,» ütles ta. Kõigi täpsemate üksikasjade selgitamisega tegeleb politsei edasi.

Peale toiminguid politseimajas ning selgitustööd anti noorukid üle nende vanematele, kes olid Kivilaiu sõnutsi kanepi tarvitamise faktist üllatunud ning seetõttu ka väga mures oma lapse käitumise ja tervise pärast. «Ühes lastekaitse spetsialistidega oleme nendele peredele praegu igakülgselt toeks ning otsime ühiselt sotsiaalprogramme, kuhu abi vajavad noored edaspidiste sarnaste vahejuhtumite vältimiseks suunata,» ütles Kivilaid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles