Tähtvere selts kutsub eeloleval nädalavahetusel õunaõuesid avastama

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nagu mullustel Tähtvere õunaaiapäevadel on ka tänavu oodata kõige vilkamat tegevust Veski tänaval ingeri maja platsil.
Nagu mullustel Tähtvere õunaaiapäevadel on ka tänavu oodata kõige vilkamat tegevust Veski tänaval ingeri maja platsil. Foto: Sille Annuk

Eeloleval nädalavahetusel ootab Tähtvere selts huvilisi järjekordsetele õunaõuepäevadele, mis pakuvad võimalust avastada linnaosa rikkalikku kultuurilugu ning ärgitavad kohalikku kogukonda ühiste eesmärkide nimel tegutsema.

Nii laupäeval kui pühapäeval peetavatel õunaõuepäevadel on avatud kodukohvikud ning toimub kõigile jõukohane kultuurilooline orienteerumismäng. Tulemas on ka taluturg ja kokku on pandud tasuta kultuuriprogramm. Traditsiooniliselt kogutakse õunu Tallinna loomaaia elevantide suupooliseks.

Musträsta õunakohviku perenaise, Pariisis õppinud tippkondiitri Merle Jakobsoni sõnul on Tähtvere seltsi aktiivne tegutsemislust tedagi nakatanud. «Tore on tunda, et sinu panust oodatakse ja hinnatakse. Minu meelest on eriti hea, et linnaosapäevad toimuvad just sügisesel õunaajal, mil suvised tormamised on möödas, jagub aega naabritega juttu ajada ja nautida sügisande. Tähtvere linnaosa oma väärika ajalooga, põnevate inimeste, huvitavate tänavate ja ilusate kodudega väärib kindlasti tundmaõppimist,» rääkis ta.

Laupäeval kella 10st oodatakse huvilisi nii üksi, peredega kui võistkonniti kultuuriloolisele orienteerumisele «Uku õu ja Betti aed», et üheskoos tundma õppida Tähtveres elanud ja tegutsenud Eesti kultuuriloo suurkujusid. Jalutuskäigule läbi kultuuriruumi pole tarvis endal süüa-juua kaasa võtta, sest kõige tragimad tähtverelased on avanud 24 eriilmelist kodukohvikut.

Minu meelest on eriti tore, et linnaosapäevad toimuvad just sügisesel õunaajal, mil suvised tormamised on möödas, jagub aega naabritega juttu ajada ja nautida rikkalikke sügisande.

Kell 16 läheb käima kultuuriprogramm Tartu ingeri maja aias, kus meeleolu loob Helin-Mari Arder. Samas veab Ants Johanson ajatuid jutte tarkade tähtverelastega. Õhtu lõpetuseks astub lavale ansambel Forest Kämp.

Pühapäeval leiab aset rohevahetus kõigile neile, kel õunaõuedes miskit puudu või üle on. Samuti saab õuntest mahla pressida. Keskpäeval istutatakse kogukonna kuusk, millest peaks mõne aastaga sirguma tähtverelaste jõulupuu.

Tähtvere selts loodi 2016. aasta suvel selleks, et muuta kogukonna toel ja teol Tähtvere linnaosa hubasemaks ning ühtsemaks, aidata säilitada Tähtverele ainuomast miljööväärtust, tugevdada elanike piirkondlikku identiteeti ning elavdada seltsielu.

Tänavused õunaõuepäevad on kolmandad. Täpsemat teavet leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles