Tartu ülikooli vabade kunstide professor Ilmar Raag alustab lugude jutustamise kursusega

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Raag.
Ilmar Raag. Foto: Liis Treimann

Tartu ülikooli vabade kunstide professorina on tänavu ametis Ilmar Raag, kes peab loengukursuse «Mis meid ühendab killustunud maailmas? Fiktiivse maailma loomise võtted ja eetika». Esimene loeng toimub 17. oktoobril.

Ilmar Raagi loengukursusele on oodatud nii TÜ üliõpilased, töötajad ning külalis- ja täiendusõppijad kui ka vabakuulajad väljastpoolt ülikooli. Kursus aitab mõista sotsiaalseid, semiootilisi ja eetilisi aspekte, mille raamistikus omandavad lood meie kultuuris tähendusi.

Sügissemestril keskendub Raag loo jutustamise teooriale, eelkõige sotsiaalsest ja eetilisest vaatenurgast. Kursus on iseäranis väärtuslik kõigile, keda huvitavad eri kultuure ühendavad ja lahutavad lood ning see, kuidas neid inimlikke lugusid jutustada.

Alanud semestril on kavas järgmised loengud:

• 17. oktoobril «Kontrollimatu ja võõrandunud tegelikkus vs. korrastatud lood».

• 31. oktoobril «Rahvalikud ja elitaarsed kultuurid muutuvad ajas ehk Miks Cannes’i festival reklaamib ennast Hollywoodi minevikustaaridega? (Ehk miks inimesed üldse lugudesse sukelduvad?)».

• 14. novembril «Tüvitekstide sihtgrupp ehk Kuidas kogukonnad valivad oma lugusid».

• 21. novembril «Negatiivse kangelase dilemma: loo jutustaja vastutus vaenlase kujundamisel».

• 5. detsembril seminar esseede teemadel. Kolme üliõpilase ettekanded.

Loengud ja seminar toimuvad Tartus Jakobi 2–226 (ringauditooriumis) eelmainitud kolmapäeviti kell 16.15–18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles