Kaasava eelarve ideid tutvustatakse Kaarsillal

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ahto Sooaru

Tartu kaasava eelarve tänavuste ideedega saab tänasest tutvuda Kaarsilla näitusel. Välja pandud on 25 ettepanekut, mille hulgast saavad tartlased valida endale meelepärased 4.–10. oktoobrini toimuval rahvahääletusel. 

4. oktoobril kell 17.30 on huvilised oodatud Spark Demosse (Narva mnt 3), kus ideede autorid tutvustavad oma ideid ja vastavad küsimusele, kuidas just nende idee muudab Tartu paremaks. Üritusest tehakse ka otseülekanne, mida saab jälgida Tartu kodulehe ja Tartu linna Facebooki kanali vahendusel.

Lisaks Kaarsilla näitusele saab ideedega tutvuda veebis (http://www.tartu.ee/kaasaveelarve) ja raekoja infokeskuses (24. septembrist).

4.–10. oktoobrini toimuval hääletusel saab iga tartlane hääletada kuni kolme idee poolt. Ellu viiakse järgmisel aastal kaks enim hääli saanud ideed. Hääletada saab iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Tartu linn. Hääletada saab nii elektrooniliselt kohalike omavalitsuste infosüsteemis Volis kui ka raekoja infokeskuses. Hääletus lõpeb 10. oktoobril kell 18, kohe antakse teada ka tulemused.

Tartu kaasavasse eelarvesse esitati tänavu 57 ideed. Pärast ekspertide koosolekuid ja suviseid avalikke arutelusid koorus neist välja 25 ideed, mis lähevad rahvahääletusele.

Kaasava eelarve ideeks võib olla investeeringuobjekt maksumuse ülempiiriga 100 000 eurot. Eesmärk on 200 000 euro eest viia 2019. aastal ellu vähemalt kaks ideed. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles