Tartu rattamaraton tõi radadele üle 8300 sõitja

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21. Tartu rattamaratoni start Tehvandi staadionil.
21. Tartu rattamaratoni start Tehvandi staadionil. Foto: Margus Ansu

Suuruselt maailma kolmandal maastikurattamaratonil, 21. Tartu rattamaratonil oli esialgsetel andmetel 8312 osalejat.

Rattapidu algas ülemöödunud pühapäeval ühistreeningu ja 3. Tartu teatemaratoniga, mis tõid kohale vastavalt 422 ja 159 rattasõpra.

15. septembril oli Tähtvere spordipark Tartus tulevikutegijate ehk laste päralt. Veel lõplikult kinnitamata andmetel tuli lasteüritustele koguni 2704 tillusõitjat ja minimaratoonarit.

Tänavusele rattamaratonile tõmmati joon alla eilsete põhisõitudega, mille võit läks Leetu. 89-, 40- ja 21-kilomeetrisel distantsil nautis spordimõnusid kokku 5027 inimest. Võrdluses eelmise aastaga on seda 328 võrra enam.

Kuuest osavõistlusest koosneva Kuubiku sarja seis sai rattamaratoniga palju selgemaks. Sarja liidriks tõusis tiitlikaitsja Sander Linnus, talle järgnevad Rait Pallo ja Ivo Suur.

Naistest juhib Kuubikut Mare Ulp, teisel kohal on mullune parim Sille Puhu ning kolmandat kohta hoiab Reeda Tuula-Fjodorov. Vaata Kuubiku paremusjärjestust siit.

Järgmine ja ühtlasi viimane Tartu maratoni Kuubiku etapp ehk 7. Tartu linnamaraton leiab aset 6. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles