Tammelinn kutsub külla

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammelinn peab linnaosa päevi.
Tammelinn peab linnaosa päevi. Foto: Meelis Ahu

Sel teisipäeval algavad 15. Tammelinna päevad pakuvad viie päeva vältel tammelinlastele ja tartlastele mõeldud tegevusi ja üritusi, mis näitavad Tammelinna eri tahke. Suurem osa üritustest on sobilikud mõnusaks ajaveetmiseks koos pere või sõpradega. 

Tammelinna päevad saavad alguse teisipäeval, 18. septembril Tartu kristlikus põhikoolis kontserdi ja näituse avamisega. Avamispäevale järgneval kolmapäeval kutsuvad Oskar Lutsu majamuuseum ja Tammelinna raamatukogu huvilised külla ning mõlemas paigas võib leida mitmesuguseid lastele mõeldud tegevusi. Salongiõhtul Oskar Lutsu majamuuseumis, on külas Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhamets. Vestlusõhtut juhib Tiina Konsen.

20. septembril on võimalik tuua tõrusid ja teisi sügisande Tõrukese lasteaeda. Kogumispunkt on avatud kell 16–18 ja seekordsed sügisannid annetatakse Alaveski loomapargile. Tublimatele jagajatele auhinnad.

Päeva jääb lõpetama Tammelinna raamatukogus kell 18 algav ajalooõhtu «100 minutit Tammelinna ajaloost», sel teemal räägib Tamme kooli direktor Vallo Reimaa.

Reedel, 21. septembril ootab Tamme kool huvilisi lemmikloomapäevale ja pärast seda algab filmiõhtu. Seekord näidatakse armastatud Eesti mängufilmi «Seltsimees laps» koos režissööri tervitusega.

Laupäeval, 22. septembril toimub suur perepäev, mis algab rongkäiguga Tamme kooli juurest Tamme staadionile. Avamisele järgnevad kell 11.30 lastejooksud, mis eristub teistest lastejooksudest juba seetõttu, et lapsed saavad läbida jooksudistantsi sarnaselt tippsportlastega staadioni tartaankattel. Iga suur ja väike jooksusõber saab preemiaks jäätise ja diplomi. 

Päev jätkub mitmete etteastete ja demonstratsioonidega. Juba mitmendat aastat toimub perepäeva raames kila-kolalaat, kus saab osta-müüa igasugu asju, sügisande jms. Esimest korda on Tammelinna päevadel kohal Geenivaramu ning saab huvilistel on võimalik panustada geenikogumise projekti: täita kohapeal liitumisankeet ning loovutada vajalik kogus verd. Avatud on kodukohvikute ala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles