Miljööväärtuslik kortermaja asendatakse uue elamuga (1)

Greete Palgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herne 57 vana hoone lammutatakse ja läheb ajalukku, et teha ruumi uuele kortermajale, mille Vara Fond plaanib sinna rajada. 
Herne 57 vana hoone lammutatakse ja läheb ajalukku, et teha ruumi uuele kortermajale, mille Vara Fond plaanib sinna rajada. Foto: Sille Annuk

Tartu linnavalitsus otsustas eelmisel nädalal anda loa Supilinnas Herne 57 kinnistul asuva hoone lammutamiseks. Möödunud sajandi esimesel poolel ehitatud miljööväärtusliku kortermaja allesjäämise eest võitles küll Supilinna selts, kuid nüüd on maja kehva seisukorra tõttu kinnistu omanikul, osaühingul Vara Fond, vaba voli maja lammutada, et sinna midagi uut ehitada.

Vara Fondi juhatuse liige Raul Mürk selgitas, et kortermaja kohta telliti kaks hinnangut ning mõlemad kinnitasid maja suurt kulumist. «Hoone lammutatakse amortiseerunud seisukorra tõttu, mida kinnitavad nii riiklikult tunnustatud eksperdilt Vara Fondi tellitud hinnang kui ka Supilinna seltsi nõudel linnavalitsuse tellitud korduvhinnang,» ütles Mürk.

Kaks ekspertiisi

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles