Galerii: Paunvere väljanäitus ja punsli õli meelitasid laadale tuhandeid huvilisi

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimub 21. korda Paunvere väljanäitus ja laat. Palamusele oli kohale sõitnud väga palju inimesi nii Tartust, Pärnust, Viljandist kui ka Soomest. Laadale kohaselt müüdi nii sinki, juustu, suitsuvorsti, lambanahka kui ka lambaid ja kitsesid.

Palamusel peetava laada üks traditsioone on apteegist punsli õli ostmine. Teatavasti on tegemist õliga, mida apteeker filmis «Suvi» Tootsile peapöörituse vastu soovitas.

Tegelikult on tegemist preparaadiga, mida valmistatakse spetsiaalselt Paunvere laada jaoks, seega iga päev seda apteegist saada ei olegi. Punsli õli sisaldab erinevaid ravimtaimi ja puhast piiritust. Tänavu tuli väikese pudeli eest välja käia kolm eurot ning suurema eest viis eurot. 

Punsli õli ostmiseks pidi järjekorras ootama vähemalt veerand tundi. Koos teistega seisis Palamuse apteegi järjekorras  ka Pärnu mees Ants Välba, kes pea igal aastal laata külastab. «Mõni aasta on ikka vahele ka jäänud, aga kui tulen, siis ootan ikka järjekorra ära, et punsli õli osta,» ütles ta. Välba sõnul õli eriti hästi ei maitsegi. «Ta on selline eksootilise maitsega,» märkis mees. 

Ent eksootilise mekiga punsli õli polnud ainuke, mis inimesi laadale meelitas. Kodumaised puu- ja juurviljad ning koduõlu ja -kali olid samuti laadaliste seas menukad. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles