Tänavad ootavad nime, veel saab teha ettepanekuid

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turu põik on asendiplaanil Pos 1, Selli tänav on Pos 2 ja Meisli tänav on Pos 3.
Turu põik on asendiplaanil Pos 1, Selli tänav on Pos 2 ja Meisli tänav on Pos 3. Foto: Taavi Pedaja / Tartu linnavalitsus / Maa-amet

Tartu linnavolikogu avalikustas Ropka tööstuse linnaosas kolmele tänavale nime määramise eelnõu. Volikogu teeb ettepaneku kolmele sealsele tänavale, mis asuvad veel osaliselt välja kujunemata tänavatevõrguga alal, panna nimeks Turu põik, Selli tänav ja Meisli tänav.

Nende kolme lähipiirkonnas asuvad Turu, Ringtee, Tähe, Sepa, Sepikoja, Vasara, Lõõtsa, Kaupmehe ja Tehnika tänav. Ettepanekuid ja arvamusi saab esitada 28. septembrini Tartu linna veebilehel või e-kirjaga aadressil volikogu@raad.tartu.ee.

Eelnõu õiendis on kirjas, et volikogu kultuurikomisjon arutas linnavalitsuse linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna ettepanekut, kus muu hulgas on kirjas, et ühe tänava nimi võiks olla Meisli või Värvi. Seitse komisjoni liiget oli Meisli ja kolm Värvi poolt.

Linnavolikogu juuni lõpu otsusega on Veeriku linnaosas Saalungi ja Vinkli tänav.

Mai lõpus sai Tartusse kuuluva Rahinge küla üks tee nimeks Kõomäe tee ning sama küla Haavakannu tänav on samast ajast Haavakannu tee.

Samuti on mai lõpust saati Toomel Uppsala tänav, mis ulatub Lossi tänavast Inglisilla juurest vana anatoomikumini. Miks just Uppsala? Põhjenduseks on märgitud, et tänavu möödub 30 aastat Tartu linna ja Rootsi Kuningriigis asuva Uppsala kommuuni sõpruslepingu sõlmimisest ning sisukas koostöö toimib tänini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles