Estiko pingi ideekonkursi võitis Mati Karmin (1)

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ideekonkursi võitis kahest vastakuti asetatud kammi kujutisest moodustuv pink.
Ideekonkursi võitis kahest vastakuti asetatud kammi kujutisest moodustuv pink. Foto: Estiko

Estiko sajandaks juubeliks mõeldud pingi ideekonkursi võitis skulptor Mati Karmin. Kammikujuline pink on plaanis paigaldada Pirogovi platsile.

Mati Karmini välja pakutud pink koosneb kahest vastakuti asetatud naturalistliku kammi kujutisest, mis moodustavad seljatoega istepingi. Materjalina on kasutatud 50 mm paksust veekindlat vineertahvlit.

Pingi puitosa toetub  8-10 mm roostevabast terasest konstruktsioonile, et vältida puidu kokkupuudet niiske maapinnaga. Istepinnad kinnitatakse metallalusele roostevabast terasest neetidega. Nimeplaat on süvistatud pingi seljatoele.

Kokku esitati konkursile neli võistlustööd. Estiko-Plastari juhataja Triin Anette Kaasiku sõnul olid kõik ideekavandid põnevad ning täitsid esitatud tingimusi. Lõplik valik selgus läbi hääletuse. Viieliikmelisse žüriisse kuulusid lisaks Estiko esindajatele ka Tartu linnaarhitekt Tõnis Arjus ning Artes Terrae maastikuarhitekt Heiki Kalberg.

«Meie soov on näidata linnapildis Estiko ajalooliselt kõige tuntumat toodet ehk kammi. Võidutöö lahendus on soliidne ja väärikas. Selgelt on arusaadav traditsioonilise kammi kuju ning see on seotud mugavaks pingiks,» lausus Kaasik ning lisas, et eriilmeline pink rikastab Tartu linnaruumi.

«See pink on kingituseks nii tartlastele kui Eesti Vabariigile, mis tähistab tänavu samuti oma sajandat sünnipäeva,» lisas Kaasik. Pink on plaanis paigaldada Estiko Gruppi kuuluva Lydia hotelli kõrvale.

Estiko on Tartus tegutsev ettevõtete grupp, mis on alguse saanud kunagisest Tartu kammivabrikust. Grupi kolm suuremat tegevusala on pakendite tootmine, kinnisvara haldamine ja arendamine ning majutus- ja toitlustusteenuste pakkumine. Tänavu sügisel tähistab Estiko oma sajandat sünnipäeva.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles