Suitsiidiuuring: hingehaavade ravimiseks pole erakorralises meditsiinis aega (1)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu tuli Tallinnas Stroomi randa laotada 183 paari kingi 2016. aastal vabatahtlikult elust lahkunud Eesti inimese mälestuseks. 
Mullu tuli Tallinnas Stroomi randa laotada 183 paari kingi 2016. aastal vabatahtlikult elust lahkunud Eesti inimese mälestuseks. Foto: Sten Roosvald/peaasi.ee

Eelmisel aastal sooritas Eestis enesetapu 226 inimest. Liikluses hukkus 48 inimest, vette ja tulle jättis elu 82 inimest. Maailmas võtab endalt elu üks inimene iga 40 sekundi järel. Suitsiidide poolest on Eesti selle aasta seisuga Euroopas 9. kohal: iga 100 000 elaniku kohta sooritab enesetapu 19 inimest.

Sotsiaalministeeriumi tellitud uuringust selgus, et noorim enesetapu sooritanu oli vaid 11-aastane. Ja kui paljud inimesed arvavad, et mehed on tugevad ja ei nuta, siis tegelikult just mehed mõtlevad rohkem suitsiidile. Uuring kinnitab, et 80 protsenti enesetapjatest on mehed. Aga mis ajab ühe inimese oma elu kallale? Seda selgitab teadur Liis Rooväli. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles