Eakad saavad enda teadmised orienteerudes proovile panna

Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakad.
Eakad. Foto: Marko Saarm / Sakala

Linnavalitsus korraldab koostöös Ropka-Karlova päevakeskusega autovaba päeva eel, 21. septembril Tartu kesklinnas orienteerumise eakatele.

Start antakse reedel, 21. septembril kell 12 raekoja saalis, registreerumine on aga juba avatud. Raekoja saalis asub ka finiš. Üritusele on oodatud 60-aastased ja vanemad inimesed neljaliikmeliste meeskondadena. 

Orienteerutakse jalgsi ning eesmärk on etteantud punktid läbida tunni ajaga. Punktide kirjelduste järgi peavad meeskonnad aru saama, millist objekti või ehitist on vaja otsida, et vastata orienteerumisküsimustele. 

«Orienteerujad peavad kasutama oma teadmisi Tartu linnast ja planeerima oma liikumisteekonna nii, et tunniga saaksid kõik punktid läbitud. Orienteerumine on hea võimalus koos kaaslastega tervislikult liikuda ning samal ajal õppida tundma uusi ja võib-olla seni märkamata jäänud kohti Tartu kesklinnas,» rääkis Ropka-Karlova päevakeskuse tegevjuht Senta Michelson. 

Eakate orienteerumine on sissejuhatav üritus autovabale päevale, mille põhitegevused toimuvad 22. septembril Tartu kesklinnas. 

Orienteerumisel osalemiseks tuleb registreeruda hiljemalt 18. septembriks telefonil 736 1322 või 736 1321 või meiliaadressil tht@raad.tartu.ee. Kellel meeskonda pole, saab end kirja panna üksikosalejana, kellest komplekteeritakse meeskonnad 21. septembril enne starti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles